Chairs

Bedrijfsreportage

Een toekomst voor oude zitmeubelen

Len Smekens - de ambachtsman van Chairs - ontfermt zich over zitmeubelen met een verleden. Len verhuurt vintage caféstoelen voor feestjes allerhande, maar je kan ook bij hem terecht om tweedehands stoelen te kopen. Een oude bank op zolder, een fauteuil, een zetel, een stoel van rotan of een sterk staaltje design trakteert Len graag op een tweede leven. In zijn atelier stoffeert, schuurt, verft en vernist hij met veel passie.

Chairs

Een erfstuk van je ouders of grootouders? Een schat die je vond op zolder en waarvan je nu pas de schoonheid ontdekt?

Zitmeubelen die de tand des tijds hebben doorstaan … vaak zijn het pareltjes. Alleen hebben ze ook wel aan stevigheid en comfort ingeboet. En de stof is versleten of gedateerd. Op dat moment maak je de afweging: koop ik iets nieuws of laat ik mijn vertrouwd zitmeubel herstofferen en herstellen? Ons advies? Ook al is je stoel, schommelstoel, bureaustoel, sofa, zetel of fauteuil wat versleten, dat hoeft geen reden te zijn om hem af te danken. Wij zorgen ervoor dat je meubel weer als nieuw aanvoelt en draaien de klok terug.

Hoe gaan we te werk? We werken volledig op maat van jouw wensen. In een eerste gesprek overlopen we de noodzakelijke herstellingen. Schuren, verven, beitsen, lijmen, vervangen van de mousse, veringen en/of sangels, … Herstofferen of herbekleden? Vertel ons eerst alles over het gewenste zitcomfort: de densiteit (hard/zacht). Bewonder vervolgens onze uitgebreide collecties stof en leder. Wat past het beste in jouw interieur? Vraag gerust advies over de eigenschappen van de stoffen en het leder.

Keuze gemaakt? Dan gaan we jouw stoel, bank of fauteuil opnieuw bekleden of overtrekken.

Wij toveren jouw zitmeubel om in een uniek stuk en bezorgen het weer de gratie van weleer. Meubel afgewerkt? Hou je bel in de gaten, want we leveren het gewoon aan huis. Schuilt er geen Sherlock Holmes in jou? Stuur ons op pad. Wij speuren in jouw plaats de markt af naar de stoel, fauteuil, zitbank, zetel, chaise longue of schommelstoel van je dromen. Keuze gemaakt? Dan voeren we alle nodige herstel- en opsmukwerken aan je zitmeubel uit: restaureren, stofferen, vernissen en/of schilderen. Onze garantie? Een stuk dat nog jaren meegaat.

Chairs